Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ile “beslenme yönünden etiketleme’ zorunlu hale getirilmiştir. Ayrıca “gıda markalarında mevzuata uyum’ koşulları ile etiketleme de “satış ve toplu tüketim yerlerinin sorumlulukları’ da netleştirildi. Gıdaların etiketi üzerinde yer alacak “zorunlu bilgiler’ ile “ilave zorunlu bilgiler’ ve bu bilgilerin kullanılabilirliği Yönetmelik hükümleri içerisinde yer almaktadır. Gıdaların etiketlenmesinde, sunumunda veya reklamında kullanılan beslenme ve sağlık beyanlarında yeni düzenlemeler yapılmıştır.
Sadece gıda üretim ve satış yerleri değil toplu tüketim yerleri dahil tüm gıda işletmecileri mevzuata uyum sağlamak zorundadır.
Eğitim İçeriği
Gıda etiketi hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?
Gıdanın ismi belirlenirken kullanılabilecek ve kullanılamayacak ifadeler.
Gıda etiketlerinde zorunlu bilgiler nedir?
Besin değerleri tablosu nasıl hazırlanır?
Besin değerleri belirtilmesi zorunlu olmayan gıdalar nedir?
Referans Alım, RA değeri nedir, nasıl hesaplanır?
Alerjen nedir, etikette nasıl belirtilir?
Barkod nasıl alınır?
Gıda işletmecisi ve üreticisi kimdir?
İşletme kayıt / onay numarası nedir?
Yaklaşık ağırlık nedir, hangi kurallara göre belirlenir?
Gıda etiketinde sağlık beyanı nasıl yapılır?
Gıda etiketi hazırlarken hangi yönetmeliklere tabii olacaksınız?
Zorunlu bilgilendirmenin yerleşim şekli,
Beslenme bildirimi ve sağlık beyanı gösterim şekli,
Soru ve cevap
Bu programa katılanlara Lebib Yalkın tarafından hazırlanmış sertifika verilecektir.
Lebib Yalkın Abonelerine %10 indirim uygulanacaktır.
Katılımcı sayısı sınırlıdır, başvuru sırasına göre ön kayıt yapılacaktır.
Daha Detaylı Bilgi için tıklayınız…
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.